home

Pe urmele nabateenilor

 

IORDANIA DELUXE

CIRCUIT CU MINISEJURURI LA MAREA MOARTA sI MAREA ROsIE

 

Amman - Marea Moarta - Betania - Jerash - Madaba -

Muntele Nebo - Kerak - Petra - Wadi Rum - Aqaba

 

Va invitam intr-o incursiune pe urmele unora dintre cele mai vechi civilizatii care au influentat in mod definitoriu cultura si traditiile puterilor care s-au succedat in bazinul mediteranean. Vom descoperi locurile de unde, in urma cu peste trei mii de ani, a inceput aventura maritima feniciana, unde s-a nascut alfabetul si de unde venea purpura care a impodobit secole de-a randul vesmintele celor puternici. Vom merge pe drumurile batute de caravanele negutatorilor care, prin tenacitatea si curajul lor, aduceau in fata ochilor uimiti ai europenilor bogatiile orientului si ii lasau vrajiti cu povestile incarcate de misterul unei lumi pe cat de exotice, pe atat de greu accesibile.

 

Perioada: 19.05 - 27.05.2024

 

Ziua 1 / 19.05.2024: Bucuresti

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 22:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Tarom).

Ziua 2 / 20.05.2024: Bucuresti - Amman - Marea Moarta

Plecare cu compania Tarom, zbor RO 187 (00:45 / 03:25), spre Amman unde dupa formalitatile de viza de pe aeroport vom fi transferati spre malul estic al Marii Moarte, pentru cazare la Hotel Kempinski Ishtar Dead Sea 5* (sau similar 5*). Mic dejun. Zi relaxanta la mare, unde veti avea posibilitatea sa va bucurati de o experienta unica, facand baie in aceasta mare cu cea mai sarata apa din lume, de aproape 10 ori mai sarata decat oceanul planetar, situata la 430 m sub nivelul acestuia. Veti putea incerca daca doriti un masaj cu namolul de aici care are deosebite beneficii terapeutice, sau pur si simplu sa plutiti pe suprafata apei fara niciun efort. Cina si cazare la Hotel Kempinski Ishtar Dead Sea 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 21.05.2024: Marea Moarta - Betania - Jerash - Marea Moarta

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie de o zi la Betania si Jerash. Betania de dincolo de Iordan, asa i se spune asezarii pe care traditia crestina o considera drept locul in care Iisus Nazariteanul a fost botezat de catre Sfantul Ioan Botezatorul. Situl arheologic a fost inaugurat in anul 2000, in prezenta Papei Ioan Paul al II-lea, al Regelui Abdulah al II-lea al Iordaniei, al Reginei Rania si al Printului Ghazi bin Muhammad, Sfatuitorul Regelui pentru afaceri legate de Religie si Cultura. intre timp situl a fost vizitat si de catre Papa Benedict al XVI-lea, de catre Papa Francisc si a fost recunoscut atat de UNESCO cat si de catre Israel ca fiind adevaratul loc al Botezului. Itinerariul zilei va continua spre Jerash, Pompeii Estului, unde veti intra prin monumentala poarta de sud pentru o plimbare prin stravechiul oras roman, cu strazi, arce si coloane deosebit de bine conservate, precum Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane in stil doric si ionic. intoarcere la Marea Moarta pentru cina si cazare la Hotel Kempinski Ishtar Dead Sea 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 / 22.05.2024: Marea Moarta - Madaba - Muntele Nebo - Kerak - Petra

Mic dejun. Plecare spre Madaba, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe care adaposteste celebrul mozaic din sec. al VI-lea infatisand harta tarii Sfinte, reprezentare ce contine aproximativ doua milioane de bucati de mozaic. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Nebo (800 m), unde vom urca pana la locul de unde Moise a vazut "Pamantul Fagaduintei" inainte de a muri, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, de unde vom avea o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului, Marii Moarte, Ierihonului si Ierusalimului. Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la sfarsitul sec. al IV-lea pentru a marca locul unde Moise a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru toti crestinii, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan al II-lea. Itinerariul zilei va continua spre Kerak, capitala Regatului biblic al Moabului pentru a vizita castelul cruciatilor, care este resedinta Guvernoratului Kerak, un oras predominant crestin dominat de cele mai mari si mai bine conservate castele din regiunea Crusader. Castelul a fost construit ca baza si sistem de aparare pentru cruciatii care l-au stapanit peste 40 de ani. Traseul zilei va continua spre Petra unde vom ajunge pentru cina si cazare la Hotel Movenpick Resort Petra 5* (sau similar 5*).

Ziua 5 / 23.05.2024: Petra - Wadi Rum

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Petra, unde vom porni in explorarea celei de-a 8-a minune a lumii antice, care este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordaniei si cea mai importanta atractie turistica a tarii, fiind inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. "Orasul roz", cum mai este numita aceasta minune a lumii antice construit de legendarul popor nabateean acum mai bine de doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812, ne va impresiona prin diversitatea celor 800 de monumente inca in picioare: bai romane, temple cu fatade impozante, morminte si un amfiteatru. Vom intra in orasul vechi printr-un defileu ingust cunoscut sub denumirea Bab as Siq, care serpuieste pe o lungime de aprox. 1 km printre blocuri de piatra care ajung si la peste o suta de metri inaltime, blocuri care combina nuante naturale, intr-o paleta de culori absolut uimitoare sub razele soarelui. La capatul siq-ului vom ajunge la emblema orasului trandafiriu, celebra "Al-Khazneh" - Trezoreria, o fatada masiva sculptata in piatra roz care imbina elementele orientale cu cele de sorginte romana, unde veti recunoaste "decorul" folosit in productia cinematografica Indiana Jones. Pe langa Tezaur vom descoperi si alte constructii monumentale precum Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, mormintele regale, case nabateene, platoul de sacrificiu "High Place of Sacrifice", Amfiteatrul Roman, Aleea Coloanelor etc.. Optional, urcare cu magarusii pana la "Manastire", de unde veti putea admira panorama asupra imprejurimilor. in a doua parte a zilei vom pleca spre Desertul Wadi Rum unde vom porni intr-un jeep safari, prilej de a explora desertul, pana la locurile locuite de beduini. Va fi o calatorie parca spre o alta lume, un loc linistit in care veti fi inconjurati de "vastitate, ecou si Dumnezeu", dupa cum a descris acest tinut Lawrence al Arabiei. Wadi Rum cunoscut si ca Valea Lunii este o vale prin nisipul si granitul din sudul Iordaniei, fiind cel mai mare wadi din Iordania. Cazare in desert, in tabara UFO Luxotel Wadi Rum 5* (sau similar 5*), care ofera toate facilitatile si confortul unui hotel. Seara, ne vom bucura de o cina autentica "sub un milion de stele", ocazie cu care vom experimenta autentica ospitalitate beduina.

Ziua 6 / 24.05.2024: Wadi Rum - Aqaba

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Aqaba, situata la Marea Rosie, intre Peninsula Sinai la vest si

Arabia Saudita la est, cunoscuta pentru statiunile de plaja si pentru hotelurile de lux. Aici vom avea timp liber pentru relaxare, dar in acelasi timp ne vom putea bucura de experienta unor activitati incitante, precum snorkeling, scufundari, navigatie si surfing. Statiunea este o fuziune dintre natura, istorie si viata palpitanta a orasului inconjurat de munti pitoresti si de mare. Cina si cazare in Aqaba la Hotel Intercontinental 5* (sau similar 5*).

Ziua 7 / 25.05.2024: Aqaba

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii si plajei in frumoasa statiune de pe tarmul Marii Rosii, vizitelor individuale sau shopping-ului, in mall-urile din Aqaba, unde marfurile sunt scutite de taxe vamale. Cina si cazare la Hotel Intercontinental 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 / 26.05.2024: Aqaba - Amman

Mic dejun. Deplasare spre Amman, unde vom avea ocazia de a descoperi printr-un tur panoramic cateva "fatete" ale "Orasului Alb", asa cum mai este denumita citadela, care se intinde pe nu mai putin de 19 dealuri. Vom vizita Citadela care se afla pe cea mai inalta colina din Amman, Jebel Al Qala'a, care este acum in centrul orasului modern, o zona istorica cu mare forta evocatoare, ce pastreaza marturiile mai multor epoci din destinul glorioasei cetati antice Philadelphia, unde au ctitorit, rand pe rand, asirieni, babilonieni, greci, romani, bizantini si omeiazi. in Citadela considerata una dintre cele mai vechi zone din lume locuita permanent, vom vedea principalele puncte de atractie turistica, precum Templul lui Hercule, Biserica Bizantina si Palatul Omeiad, iar la mica distanta vom descinde in Teatrul Roman perfect conservat. Cina si cazare la Hotel Movenpick Amman 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 27.05.2024: Amman - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Tarom, zbor RO 188 (04:25 / 07:20).

 

TARIF: 2300 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 980 EUR

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turisti)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Amman - Bucuresti cu compania Tarom

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si locale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 3 nopti de cazare la Marea Moarta in Hotel Kempinski Ishtar Dead Sea 5* (sau similar 5*)

- 1 noapte de cazare la Petra in Hotel Movenpick Resort Petra 5* (sau similar 5*)

- 1 noapte de cazare la Wadi Rum in UFO Luxotel Wadi Rum 5* (sau similar 5*)

- 2 nopti de cazare la Aqaba in Hotel Intercontinental 5* (sau similar 5*)

- 1 noapte de cazare la Amman in Hotel Movenpick Amman 5* (sau similar 5*)

- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri si 7 cine

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- vizita la Petra

- jeep safari in Desertul Wadi Rum

- tur panoramic si pietonal in Amman

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 45 euro/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, anuntat de partenerul local, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE PENTRU OBtINEREA VIZELOR:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor

- nu se accepta pasaport temporar

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>